Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Προβλήματα με το Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας ;

Χρόνιο αίτημα των κάτοικων της Χαλκίδας ήταν η ίδρυση μουσικού σχολείου. Ενώ αυτό έγινε πράξη, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά να πραγματοποιήσουν μουσικές σπουδές, φαίνεται πως τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά.  Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στην ετήσια γενική συνέλευσή του πραγματοποίησε, το Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, έγινε λόγος για αδιαφορία και έλλειψη συντονισμού των αρμόδιων φορέων για την ίδρυση Μουσικού Λυκείου και ότι κινδυνεύει να μη λειτουργήσει εύρυθμα το Μουσικό Γυμνάσιο τη χρονιά 2017- 2018. 

Ο Δήμος Χαλκιδέων έρχεται να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το Μουσικό σχολείο και αναφέρει τις ενέργειες που έχουν γίνει. Συγκεκριμένα:

“Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ , έντυπα και ηλεκτρονικά, ότι ο Δήμος Χαλκιδέων έχει δείξει αδιαφορία για τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου και κωλυσιεργία και καθυστέρηση, ως προς την ίδρυση του Μουσικού Λυκείου. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, επισημαίνουμε τα εξής:  Το Δημοτικό Συμβούλιο, με την υπ' αριθμ. 8/2016 απόφασή του, παρείχε τη σύμφωνη γνώμη του για την ίδρυση του Μουσικού Λυκείου στη Χαλκίδα, μετά από ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, που συνεδρίασε για το θέμα αυτό την 15/1/2016 και εισηγήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Το Υπουργείο Παιδείας, με έγγραφό του την 20/9/2016, ζήτησε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Βεβαιώσεις Ανάληψης Δαπάνης και Λειτουργικών Εξόδων και Βεβαιώσεις Δέσμευσης Οικονομικών Πιστώσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4270/2014 και με την επισήμανση ότι η απόφαση του Δημοτικού έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και όχι δεσμευτικό για την έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων. 

Όλα τα δικαιολογητικά έχουν ήδη σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας, μέσω της Δ/νσης Β'βαθμιας Εκπαίδευσης και αναμένεται η απόφαση ίδρυσης εντός του Ιανουαρίου 2017.  Ως προς το κτιριακό, η απόφαση λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου στο Καλοχώρι – Παντείχι, στο κτίριο που στέγαζε το Νηπιαγωγείο, ήταν βεβαίως λύση ανάγκης και προσωρινή.  Ο Δήμος, ήδη, για να διευκολύνει την ομαλή λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου, εγκατέστησε οικίσκους στον περιβάλλοντα χώρο, που τηρούν όλες τις προδιαγραφές, προκειμένου να στεγασθεί το Νηπιαγωγείο, ως προσωρινή επίσης, λύση.” 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου