Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΟΧΙ ΕΠΜΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας, μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε να εναντιωθεί στο επερχόμενο νομοσχέδιο, όσον αφορά το άνοιγμα τις Κυριακές και να συμμετάσχει στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις που έχουν δρομολογηθεί για πριν, αλλά και για μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου. “Είναι δεδομένη η προσφυγή στο ΣτΕ, μέσω των οργάνων μας, για κατάργηση όποιου άρθρου μας πλήττει αντισυνταγματικά, καθώς επίσης και με προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα” τονίζει ο σύλλογος.

Η απόφασή των εμπόρων είναι, να μην δεχθούν καμία από τις 30+ Κυριακές που έρχονται. Θα αγωνιστούν σκληρά γι’ αυτό και καλούν τους συναδέλφους τους να μην υποχωρήσουν ούτε μία Κυριακή.  Σημειώνουν ότι το σημερινό θεσμικό πλαίσιο τους καλύπτει και θέλουν αυτό να συνεχιστεί. 

Όσον αφορά στην επερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου και μετά από αιτήματα της πλειοψηφίας των εμπόρων που είχαν προετοιμαστεί γι’ αυτήν, ο Σύλλογος δεν συμμετέχει στην αγγελθείσα απεργία, σεβόμενος την επιθυμία τους. Καλεί όμως, τα καταστήματα να συσπειρωθούν και να εφαρμόσουν την πιο πάνω απόφασή, που αφορά οποιαδήποτε Κυριακή θεσμοθετηθεί εκτός του υπάρχοντος πλαισίου, συμπεριλαμβανομένης και της εκπτωτικής Κυριακής του Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου