Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Στη Χαλκίδα ο Πρέσβης της Ουγγαρίας

Την Δευτέρα 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και συνάντηση εργασίας του Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κ. Eric Haupt με το Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρ. Παγώνη. Κατά την επίσκεψη του κ. Haupt, η οποία διήρκεσε 3 ώρες, συζητήθηκαν εκτενώς οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, ενώ εκφράστηκε από πλευράς του κ. Haupt το έντονο ενδιαφέρον που δείχνουν τα τελευταία χρόνια οι Ούγγροι τουρίστες για την Εύβοια. 

Στο πλαίσιο αυτό, αναζητήθηκαν κοινές δράσεις προβολής του Δήμου Χαλκιδέων, ως τουριστικού προορισμού. Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων αναφέρθηκε στην αύξηση που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην τουριστική κίνηση του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς και στην ευρύτερη στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου. 

Ο Πρέσβης της Ουγγαρίας είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε σημαντικά αξιοθέατα της Χαλκίδας, όπως το Φρούριο του Καράμπαμπα και τον εκθεσιακό χώρο του δυτικού προμαχώνα, την Οικεία Βαΐλου, το Οθωμανικό Τζαμί και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. 

Τόσο ο Πρέσβης κ. Erik Haupt όσο και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, συμφώνησαν να οργανώσουν κοινές εκδηλώσεις στη Χαλκίδα και στη Βουδαπέστη, στους τομείς του πολιτισμού, της γευσιγνωσίας και του τουρισμού, προωθώντας την εξωστρέφεια και τη διπλωματία μεταξύ των δύο πόλεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου